kaip adminištrinti „Google Chrome“ išsaugotus slaptažodžius – ištrinti, redaguoti, peržiūrėti

Kitoje pamokoje pamatysime, kaip adminIstra slaptažodžiai, išsaugoti „Google Chrome“.. Kaip ištrinti visus išsaugotus slaptažodžius, kaip išjungti asmeninę „Google“ paskyrą „Chrome“ ir kaip galime peržiūrėti išsaugotus slaptažodžius „Chrome“.

Slaptažodžių išsaugojimas naršyklėje yra paprasčiausias autentifikavimo būdas įeinant į internetines parduotuves, forumus, komunalinių paslaugų apmokėjimo svetaines ar kitas žiniatinklio programas, kuriose turime autentifikuoti vartotojo vardą ir slaptažodį. Yra beveik visos naršyklės Slaptažodis Manager integruotas ir "Google Chrome" nėra išimtis.

„Google Chrome“ galime turėti du pagrindinius scenarijus, kai kalbama apie išsaugotus naršyklės slaptažodžius.

kaip admin„Google Chrome“ išsaugotus slaptažodžius saugome, kai naršyklėje sinchronizuojame „Google“ paskyrą

„Google“ leidžia sinchronizuoti visas svarbias žiniatinklio naršymo funkcijas „Chrome“. Nuo paieškos istorijos, žymių, plėtinių, temų iki slaptažodžių.

Į matome „Chrome“ išsaugotus slaptažodžius Kai naršyklėje sinchronizuojame Google paskyrą, einame į piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe, tada spustelėkite “Sync is on”.

kaip adminsaugome Google Chrome išsaugotus slaptažodžius
„Chrome“ sinchronizavimas

Sinchronizavimo nustatymų puslapyje turime galimybę matyti ir į adminištriname tai, kas tiksliai sinchronizuojama „Chrome“. Arba sustabdykite sinchronizavimą ir ištrinkite visus išsaugotus slaptažodžius, žymes, plėtinius, naršymo istoriją ir kt.

į "Tvarkykite tai, ką sinchronizuojate„Matome, kokie duomenys sinchronizuojami „Chrome“.

Tvarkykite tai, ką sinchronizuojate
Tvarkykite tai, ką sinchronizuojate

Iš sąrašo galime pasirinkti sinchronizuoti visus duomenis, nustatymus ir temas, arba galime pasirinkti pirmenybę.

Tvarkykite tai, ką sinchronizuojate
Tvarkykite tai, ką sinchronizuojate

Kairėje šoninėje juostoje, adresu Autofill galime peržiūrėti naršyklėje Chrome išsaugotus slaptažodžius, juos ištrinti arba pakeisti.

Automatinio užpildymo slaptažodžiai
Automatinio užpildymo slaptažodžiai

Į "PasswordsBus rodomas paskyrų su slaptažodžiais (kredencialais), išsaugotais „Google Chrome“, sąrašas. Bet kokie šio slaptažodžių sąrašo pakeitimai bus automatiškai atlikti visuose įrenginiuose, kuriuose „Google“ paskyra sinchronizuota su „Chrome“.

„Chrome“ išsaugoti slaptažodžiai
„Chrome“ išsaugoti slaptažodžiai

Paprasčiausiai spustelėję ženklą „akis“ pamatysime išsaugotą slaptažodį, o meniu su trimis taškais vertikaliai, turime galimybę kopija, į redaguoti arba ištriname išsaugotą žodį.

Tvarkykite išsaugotą slaptažodį naršyklėje „Chrome“.
Tvarkykite išsaugotą slaptažodį naršyklėje „Chrome“.

Kaip mes galime adminUžregistruokite „Google Chrome“ išsaugotus slaptažodžius internete

Jei susiduriame su anksčiau pateiktu scenarijumi, kai jūsų „Chrome“ naršyklė sinchronizuojama su „Google“ paskyra, svetainės ir programų slaptažodžiai gali būti adminstratifikuotas ir iš „Google“ slaptažodžių tvarkyklė. Norėdami ištrinti slaptažodį, tiesiog spustelėkite rodyklę šalia svetainės, kurios norime pakeisti.

„Google“ slaptažodžių tvarkyklė
„Google“ slaptažodžių tvarkyklė

Slaptažodžių tvarkytuvės pakeitimai bus atlikti visuose įrenginiuose, kuriuose sinchronizuojama „Google“ paskyra.

Kaip ištrinti visus slaptažodžius, naršymo istoriją, žymes ir nuostatas „Google Chrome“.

Jei susiduriame su situacija, kai kiti žmonės turi prieigą prie mūsų kompiuterio ir nenorime, kad jie turėtų prieigą prie mūsų konfidencialių duomenų, išsaugotų naršyklėje Chrome, galime sustabdyti sinchronizavimą ir ištrinti absoliučiai visus išsaugotus duomenis, priklausančius mūsų Google paskyrai. Jie ir toliau bus pasiekiami tiek internete, tiek kituose įrenginiuose, kuriuose turime sinchronizuotą „Google“ paskyrą. Jie bus nuvalomi tik vietoje.

Pirmiausia eikite į sinchronizavimo nustatymus (pirmoji straipsnio nuotrauka), tada spustelėkite „Išjungti“.

Sustabdyti sinchronizavimą su Google Chrome
Sustabdyti sinchronizavimą su Google Chrome

Pažymėkite parinktį "Iš šio įrenginio išvalykite žymes, istoriją, slaptažodžius ir daugiau“, Tada spustelėkite „Išjungti“.

Išjunkite sinchronizavimą ir suasmeninimą
Išjunkite sinchronizavimą ir suasmeninimą

Tokiu būdu mes ištriname absoliučiai visus duomenis apie mūsų naršymą internete.

kaip admin„Google Chrome“ išsaugotus slaptažodžius saugome, kai naršyklėje nesame sinchronizuojamos „Google“ paskyros

Slaptažodžiai, naršymo istorija, žymės, slapukai ir kiti naršymo elementai gali būti išsaugoti „Google Chrome“, net jei ji nėra sinchronizuota su „Google“ paskyra. „Chrome“ nesinchronizavimo trūkumai yra daug. Negalėsite pasiekti asinchroninėje naršyklėje išsaugotų slaptažodžių iš kito įrenginio, naršymo istorijos, žymių, plėtinių, temų ar kitų nuostatų.

Kai autentifikuojamės svetainėje, turime galimybę išsaugoti prisijungimo duomenis naršyklėje. Interneto adresas, vartotojo vardas ir slaptažodis.

Išsaugokite slaptažodį „Google Chrome“.
Išsaugokite slaptažodį „Google Chrome“.

Išsaugojus slaptažodį, jį galima peržiūrėti, ištrinti arba redaguoti “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

Išsaugoti slaptažodžiai
Išsaugoti slaptažodžiai

Aš nežinau, kaip tai yra Windows, bet apie Mac, paspaudus ženklą „akis“ arba redagavus slaptažodžius, reikia įvesti sistemos vartotojo slaptažodį. Slaptažodžių negalima pasiekti be šio slaptažodžio. Gana gera apsaugos priemonė, tokiame scenarijuje, kai kas nors kitas ateitų pas mus per kompiuterį ir akimirką neatidumo galėtų pabandyti pamatyti išsaugotus slaptažodžius.

Aistringai žiūri į technologijas, man patinka išbandyti ir rašyti pamokas apie operacines sistemas macOS, „Linux“, Windows, apie WordPress, WooCommerce ir sukonfigūruoti LEMP žiniatinklio serverius (Linux, NGINX, MySQL ir PHP). Rašau toliau StealthSettings.com nuo 2006 m., o po kelerių metų pradėjau rašyti „iHowTo.Tips“ mokymo programose ir naujienose apie įrenginius ekosistemoje. Apple: iPhone, „iPad“, Apple Žiūrėti, „HomePod“, iMac, MacBook, „AirPod“ ir priedai.

Palikite komentarą